Χρήσιμα

Διανομή

 

H Βιομηχανία πέλλετ και μπρικέτας του ομίλου ALFA WOOD αναπτύσσει ένα εκτεταμένο δίκτυο αμπόρων και διακινητών του Pellet και της Μπρικέτας ώστε ο καταναλωτής να έχει κοντινή πρόσβαση στο σημείο πώλησης.

Ο καταναλωτής μπορεί επίσης να επιλέγει τον προμηθευτή του ανάλογα με την τιμή διάθεσης του προϊόντος και ανάλογα με τις υπηρεσίες μεταφοράς και διακίνησης που του προσφέρει.

Στόχος μας είναι η δημιουργία κέντρου διακίνησης που να εγγυώνται την άριστη μεταχείριση και αποθήκευση του Pellet και της Μπρικέτας, τα οποία να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους καταναλωτές και τέλος να έχουν υποδομές για την αποθήκευση ικανοποιητικών ποσοτήτων ώστε το προϊόν να βρίσκεται σε άμεση διάθεση σε εποχές υψηλής ζήτησης.

Η δημιουργία ενός ευρύ δικτύου εμπόρων μεταπωλητών και διανομέων βρίσκεται σε εξέλιξη με απότερο σκοπό το πέλλετ και η μπρικέτα να μπορούν να διακινηθούν γρήγορα προς τους τελικούς καταναλωτές.

 

Η διάθεση των Pellets γίνεται

 •  σε πλαστικούς σάκους των 15Kgr. στοιβαγμένους ανά 72 σε παλέτες (βάρος παλέτας 72x15Kgr. = 1080Kgr.)
  • Διάστασεις παλέτας ΜxΠ: 0.95 x 1.20m Y: 1.55m
 •  σε Big Bag των 900-1000Kgr.

 

Η διάθεση της Μπρικέτας γίνεται

 •  σε πλαστικές συσκευασίες 10Kgr (5τμχ/Συσκευασία). στοιβαγμένους ανά 104 σε παλέτες (βάρος παλέτας 104x10Kgr. = 1040Kgr.)
  • Διάστασεις παλέτας ΜxΠ: 1.00 x 1.20m Y: 1.24m

Στόχος μας είναι η δημιουργία ισχυρών αντιπροσώπων σε συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίοι να μπορούν να υποστηρίξουν τις ανάγκες των καταναλωτών άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο, διαθέτωντας εγκαταστάσεις και οχήματα που διασφαλίζουν την επαρκή και ασφαλή αποθήκευση και μεταφορά.

Ζητούνται αποκλειστικοί συνεργάτες
Επικοινωνήστε μαζί μας

 

Ποιότητα

Όλα τα pellets και οι μπρικέτες δεν είναι ίδια.

Οι ποιοτικές διαφορές μπορεί να είναι τεράστιες με σοβαρότατες συνέπειες για τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης.

Η ποιότητα της ALFA WOOD κινείται στις προδιαγραφές ποιότητας των υψηλότερων προτύπων, γι' Αυτό το λόγο ισχυριζόμαστε ότι παρέχουμε στην αγορά pellets και μπρικέτες που εξασφαλίζουν τον καλύτερο τρόπο μιας εξαιρετικά οικονομικής και αξιόπιστης θέρμανσης χωρίς προβλήματα.

Η ποιότητα έχει δοκιμαστεί και περισσότερο από 4 μήνες πριν να καταλήξουμε στην τρέχουσα διαδικασία παραγωγής.

Το τελικό προϊόν ελέγχεται καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας ως προς την περιεκτικότητα σε σκόνη, την υγρασία, την τριβή, την πυκνότητα ώστε να είμαστε σίγουροι για την υψηλή και σταθερή ποιότητα του προϊόντος που βγαίνει απ' το εργοστάσιο.

Αυτά που πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής είναι τα παρακάτω:

 • Η υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία αυξάνει το κόστος θέρμανσης.
 • Η χαμηλότερη περιεκτικότητα σε τέφρα εξασφαλίζει μια καλύτερη καύση και κατά συνέπεια λιγότερη συντήρηση.
 • Η μεγαλύτερη πυκνότητα δημιουργεί τις συνθήκες για απροβλημάτιστη ροή στον καυστήρα και σημαίνει υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα.

Πιστοποίηση πελλετ ENplus

To Πέλλετ της ALFA WOOD GROUP ειναι το πρώτο και μοναδικό Ελληνικό Pellet που πιστοποιήθηκε κατά το Ευρωπαϊκό πρότυπο υψηλής ποιότητας EΝplus.

 enplus-pellet

 

 

pellet-enplus-grΠοιότητες πέλλετ κατα ENPlus:

Οι βασικές ποιότητες πέλλετ κατα ΕΝPlus είναι οι Α1 και Α2.

Η ποιότητα Α1 είναι η κορυφαία ποιότητα που προορίζεται για οικιακή χρήση σε μπόιλερ και σόμπες πέλλετ. Τα πέλλετ Α1 παράγουν τη λιγότερη στάχτη και πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές.

Η ποιότητα Α2 προορίζεται κυρίως για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και παράγει λίγο περισσότερη στάχτη.

Τα βιομηχανικά πέλλετ δεν ονομάζονται ENPlus αλλά ΕΝ-Β.

Τα πιστοποιημένα κατά ENPlus πέλλετ πληρούν προδιαγραφές όπως πυκνότητα, περιεκτικότητα σε σκόνη και σημείο τήξεως τέφρας. Το υψηλό σημείο τήξης της τέφρας είναι βασικό χαρακτηριστικό για την υψηλή ποιότητα πέλλετ. Άλλες προδιαγραφές αφορούν την περιεκτικότητα σε βαριά μέταλλα κτλ.

Το ΕΝplus είναι ένα διαφανές σύστημα που επιτρέπει την ταυτοποίηση και παρακολούθηση του προιόντος μέσω του αριθμού που αναγράφεται στη συσκευασία.

 

Έλεγχος ποιότητας κατά τα πρότυπα EN 14778:2005, EN 14780, EN 14961, CEN/TS 14774, CEN/TS 14775, CEN/TS 14918, CEN/ TS 15149-2, CEN/TS 15149, CEN/TS 15150, CEN/TS 15105. Κλάση Α1.

 Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα πιστοποιητικά και τις μετρήσεις απο κορυφαίους φορείς σε Α1 και Α2 πέλλετ.

 

 

pistopoiisi pellet, πέλλετ οικονομικά πιστοποιημένα κατηγορία enplus a1 a2 en a1, πιστοποίηση πέλετ.

Τεχνικά χαραχτηριστικά Πέλλετ & Μπρικέτας

Η ποιότητα του πέλλετ και της μπρικέτας κινείται στις προδιαγραφές ποιότητας των υψηλότερων προτύπων, γι' αυτό το λόγο  παρέχουμε στην αγορά pellets και μπρικέτα που εξασφαλίζουν με τον καλύτερο τρόπο μια εξαιρετικά οικονομική και αξιόπιστη θέρμανση χωρίς προβλήματα.

Το τελικό προϊόν ελέγχεται καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας ως προς την  καθαρή θερμογόνο δύναμη, την περιεκτικότητα σε σκόνη, την υγρασία, την τριβή, την πυκνότητα ώστε να είμαστε σίγουροι για την υψηλή και σταθερή ποιότητα του προϊόντος που βγαίνει απ' το εργοστάσιο.

 

  Οικιακή χρήση
  Α1 ALFAWOOD GROUP Pellet Α1 GruneHolz Pellet A2 Premium Pellet
Μήκος : 4 cm 4 cm 4 cm
Διάμετρος : 6 mm  ± 1 mm 6 mm  ± 1 mm 6 mm  ± 1 mm
Υγρασία : <10% <10% <10%
Στάχτη : <0,4% <0,7% <1,2%
Θερμίδες : 5 Kwh/Kg >4,6 Kwh/Kg >4,6 Kwh/Kg
Πυκνότητα : 600 kgr/m3 600 kgr/m3 600 kgr/m3
Συμπίεση : 0,98 kg / dm3 0,98 kg / dm3 0,98 kg / dm3
Συσκευασία: 72 Σακία x 15Kg  = 1080kg 72 Σακία x 15Kg  = 1080kg 72 Σακία x 15Kg  = 1080kg
Παραγωγή:  Ελλάδα Ελλάδα Ελλάδα
Διαθεσημότητα: Άμεση Άμεση Άμεση
Πιστοποίηση: ENplus A1 ENplus A1 ENplus A2

 

  Βιομηχανική χρήση
   Wood Pellet   Agro Pellet 
Μήκος : 4 cm   4 cm
Διάμετρος : 6 mm  ± 1 mm 6 mm  ± 1 mm
Υγρασία : <10% <12%
Στάχτη : <3,0% <3,0%
Θερμίδες : >4,6 Kwh/Kg >4,4 Kwh/Kg
Πυκνότητα : 600 kgr/m3 600 kgr/m3
Συμπίεση : 0,98 kg / dm3 0,98 kg / dm3
Συσκευασία: Big Bags 1000kg Big Bags 1000kg
Διαθεσημότητα: Κατόπιν Επικοινωνίας Κατόπιν Επικοινωνίας
Πιστοποίηση: ΕΝ 14961 ΕΝ 14961

 

 Το πέλλετ και η μπρικέτα αποτελείται αποκλειστικά 100% απο κορμούς αποφλοιωμένων κωνοφόρων δέντρών

Χρήση των Πέλλετ και Μπρικέτας

 

Τα τελευταία χρόνια η χρήση Πέλλετ και Μπρικέτας ξύλου σημείωσε αλματώδη άνοδο, σε όλη την Ευρώπη, λόγω των τιμών των καυσίμων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) που καθιστούν τη βιομάζα το φθηνότερο καύσιμο σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Εξαιτίας του κυλινδρικού τους σχήματος του Πέλλετ, της λείας επιφάνειας καθώς και του μικρού τους μεγέθους, τα pellets συμπεριφέρονται όπως το υγρό, διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά τους και την αυτόματη τροφοδοσία του λέβητα. Σήμερα έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη σύγχρονα, λειτουργικά και αποδοτικά συστήματα καύσης, τα οποία λειτουργούν όπως ακριβώς ένας κοινός καυστήρας πετρελαίου.

 

Μερικές απο τις χρήσεις των pellets είναι οι ακόλουθες:

 • Στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες:
  Βιομηχανικοί λέβητες συμβάλουν στον ενεργειακό εφοδιασμό της βιομηχανίας, όπως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, για θέρμανση ή για το σύστημα ψύξης σε μεγάλα εργοστάσια.
 • Στα δημόσια κτίρια
  Μέσης και μικρής κλίμακας λεβήτων χρησιμοποιούνται ως ανεξάρτητη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή για τη θέρμανση σε νοσοκομεία, σχολεία, φυλακές, κολυμβητήρια, ιδρύματα, δημόσιες υπηρείες κ.λ.π
 • Στα ξενοδοχεία, spa, συγκροτήματα κατοικιών, θερμοκήπια και τις πτηνοτροφικές μονάδες, στην τηλεθέρμανση οικισμών, στις αρτοποιίες, πιτσαρίες κ.λ.π
 • Οικιακή θέρμανση
  Τα Πέλλετ ξύλου είναι ανταγωνιστικά έναντι του πετρελαίου, του φυσικού αέριου και του ηλεκτρισμού όχι μόνο ως προς το κόστος αλλά και σε σχέση με την ευκολία χρήσης και την αξιοπιστία της τεχνολογίας. Η ζήτηση των καταναλωτών για οικιακή χρήση των wood pellets  αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Με την σύνδεση μόνο μίας σόμπας pellet στα θερμαντικά σώματα, παίρνοντας από το συμβατικό σύστημα θέρμανσης το ζεστό νερό, επιτυγχάνεται η θέρμανση μεγάλων χώρων και συγχρόνως μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Όλα αυτά χρησιμοποιώντας ένα οικολογικό καύσιμο που είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

 

 
 

Χρησιμοποιώντας Μπριγκέτες ξύλου εξασφαλίζουμε περισσότερη ζεστασιά και άνεση. Οι μπριγκέτες χρησιμοποιούνται τόσο ως αυτόνομο καύσιμο, όσο και σε συνδυασμό με ξύλα /ιδιαίτερα αν είναι υγρά ή βρεγμένα. Σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα οι ξύλινες μπριγκέτες παράγουν λιγότερα αέρια θερμοκηπίου, διότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται ήδη είναι τμήμα του κύκλου του άνθρακα.

Η παραγωγή μπριγκέτων ξύλου μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τα ξύλα, συμβάλλουν στη μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι κατάλληλες για θέρμανση σπιτιών, μονοκατοικιών, γραφείων, κλπ., μπορούν να καίονται σε όλες τις συσκευές στερεών καυσίμων όπως απλά τζάκια και σόμπες, λέβητες, ανοικτές εστίες.

 

forma endiaferontos

alfa wood group logo 
Βιομηχανία Παραγωγης Πέλλετ & Μπρικέτας

 ΟΔΗΓΙΕΣ COVID

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • 7ο χλμ Κ. Νευροκοπίου - Εξοχής
  Δράμα
 • T: 801 700 7273   -  +30 2523 300307
  F: 2410 831590
Δείτε μας στο πελλετ video μπρικέτα ξύλα